fbpx

PTSD og Parforhold – Et foredrag af Maj Wismann

PTSD og parforhold - Et foredrag af Maj Wismann

PTSD og Parforhold – Et foredrag af Maj Wismann

Foredrag om PTSD og parforhold af Master i Sexologi og parterapeut Maj Wismann. På Master i Sexologi ved Aalborg Universitet skrev Maj afhandlingen “Behovet for sexologisk rådgivning til veteraner i PTSD behandling,” hvor hun bl.a. interviewede adskillige veteraner med PTSD omkring deres oplevelse med parforholdet og seksualiteten.

Alle veteraner berettede store udfordringer med både parforholdet og seksualiteten, og ingen af veteranerne med/uden partner var blevet tilbudt parterapi og/eller sexologisk rådgivning. Dette er skræmmende taget i betragtning, at alle veteraner var blevet medicineret, hvor medicinen i mere end 90% af tilfældene har en negativ indvirkning på den seksuelle funktion. Ingen af veteranerne var i øvrigt blevet tilbudt den af WHO anbefalede traume-behandling EMDR. Ej heller den effektive metode til behandling af enkeltstående traumer Metakognitiv terapi.

Derfor har Maj skabt dette foredrag, hvor du/I kan høre om PTSD´s påvirkning på parforholdet og seksualiteten. Du kan også høre, hvordan man med simple redskaber og teknikker fra den forskningsbaserede parterapi, kan få parforholdet tilbage på sporet igen. Det handler om at få vendt den negative spiral til en positiv spiral til fordel for både parforholdet, seksualiteten og ikke mindst som lindring til PTSD-symptomerne.

Foredraget gennemgår på følgende:

 • Hvad er PTSD?
 • Hvordan opstår PTSD?
 • Hvem får PTSD?
 • Hvordan opleves PTSD af den ramte?
 • Hvordan behandles PTSD i Danmark?
 • Nyere behandlingsmetoder til PTSD
 • Hvordan påvirker livet med PTSD parforholdet?
 • Hvordan man selv arbejder med sin PTSD
 • Sådan skruer man op for parforholdet trods PTSD
 • Hvad fortæller forskningen om stærke parforhold?
 • Sensualitet og intimitet som PTSD lindring

Download slides fra foredraget her <—

Lyt til podcast episoder og veteraner her. (Episoden med Maj er endnu ikke online, de de er ved at skifte platform – den kommer snart) <—

 

Sensate til regulering og arbejde med nervesystemet og beroligelse:

Link til Sensate med 10% rabat. Jeg modtager en gratis Sensate pr. 3 købte, og dem forærer jeg væk til de veteraner/klienter, jeg arbejder med, som ikke selv har midlerne til at købe en Sensate.

Brug linket til Sensate her for at få 10% rabat <—

 

Anbefaling af psykologer med EMDR-speciale & erfaring med veteraner:

 

Book Maj til foredraget “PTSD og Parforhold”?

Kontakt venligst på mail: Kontakt@majwismann.dk eller sms 22376293

 

“Jeg syntes det var et rigtig godt foredrag Maj Wismann gav i veterancafe og pårørendecafe Slagelse. Hun var så god til at sætte ord på mange af de svære udfordringer, man står i. Og hun var så god til at komme med meget brugbart til at komme ud af de kedelige ting, man kører rundt i. Det var godt og høre om nogle af de nye måder at arbejde med PTSD. Det fangede mig virkelig meget, at man kan komme selv helt over PTSD med nye behandlingsmetoder. Jeg syntes, det ville være så godt, hvis der kunne komme meget mere fokus på dette, så det kan hjælpe mange med PTSD.

Man skal huske, at der kan gøres andet end piller og husk på at kroppen er perfekt, og den skal bruges. Som at komme ud og gå 10.000 skridt og nyde livet. Husk at gøre en lille positiv til for andre du elsker ❤️ Prøv nogle små ting i hverdagen ❤️ – Hvad kan jeg gøre i dag for at min partner føler sig elsket? – Hvad kan jeg gøre for at min partners dag bliver bedre? – Hvad kan jeg gøre i dag for at min partner føler sig samarbejdet med? – Hvad kan jeg gøre i dag for at min partner bliver glad – Husk et kys skal være minimum 6 sekunder. ❤️ Dette skønne foredrag er virkelig godt for veteraner og pårørende ❤️.” Mvh Maria – pårørende til veteran.

 

E-bog med fakta og tips for 0,-
sexologisk rådgivning

Få min populære e-bog "Når seksualiteten driller"

 • Kan cølibat booste sexlysten?
 • Hvad er seksuelt mindreværd, og hvad gør du ved det?
 • Hvordan får du gnisten igen?
 • Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få e-bogen for 0,-
.

You have Successfully Subscribed!

Skal jeg lære dig de 7 forskningsbaserede strategier til effektiv parterapi?
(der også virker på den lange bane)

Fornavn:

E-mail:

(Ingen spam og du kan afmelde dig nemt)

You have Successfully Subscribed!

Inden du smutter...

..skal du da lige have snitterne i min e-bog "Når seksualiteten driller"? Tilmeld dig herunder og få den direkte i din indbakke.

Ingen spam. Kun <3