fbpx

Sexolog – Hvorfor i alverden blev du det Maj?

sexolog, sexologuddannelse, sexologer, sexologi, klinisk sexologSexolog – men var du ikke skolelærer?

Hvorfor i alverden valgte du dog at videreuddanne dig til sexolog Maj?

Det er nogle af de spørgsmål, jeg meget ofte bliver stillet.

Og jeg kan egentligt godt forstå det.

Altså at folk er nysgerrige på, hvordan hulan jeg kunne finde på at tage sådan en uddannelse.

Det meste, af det arbejde jeg laver med par i min sexologiske og parterapeutiske praksis, handler om kærlighed og parforhold.

Det handler om at:

► få kærligheden tilbage

► få styr på de gode samtaler

► få hverdagen til at blive meget bedre.

Men engang imellem så dukker der også sexologiske problematikker op.

Både hos parret, men også hos de individuelle klienter.

Min sexolog uddannelse, var mit første skridt ind i denne verden af parforhold, kærlighed, forelskelse og parterapi.

Og jeg er rigtig glad for, at jeg OGSÅ kan tilbyde dette til mine klienter.

På det tidspunkt tilbage i 2006 var det faktisk småt med uddannelserne i parterapi og kærlighed. Derfor kom sexologuddannelsen som en kærkommen mulighed for, at jeg i det mindste kunne få bare et par moduler om kærlighed og parforhold med i bagagen.

Den sexologuddannelse, jeg tog på daværende tidspunkt, var og er meget alternativ. (Og i øvrigt ganske privat og ikke offentlig)

Der er meget vægt på egen personlige udvikling. (Nej, ikke noget med at have tøjet af – bare rolig – i hvert tilfælde ikke for mit vedkommende.) 

Men med min baggrund som biologi-lærer og i øvrigt med årskursus i rådgivning af unge, der har det svært, så søgte jeg noget mere – noget andet.

Derfor var det også derfor naturligt for mig efterfølgende at søge i mere terapeutisk funderede faglige og teoretiske uddannelsesmæssige retninger.

 

Nej tak til “Hurlum-hej” og “sludder for en sladder” terapeut-uddannelser

 

Jeg har efterfølgende bl.a. læst:

► Research baseret parterapeut i New York

Basisåret som klinisk sexolog

Master i Sexologi ved Aalborg Universitet

► Og er uddannet i Metakognitiv terapi under professor i psykologi Adrian Wells fra Manchester i England.

Alle terapi-former og viden, der tager udgangspunkt i “det vi ved, og som forskningen fortæller os”.

Der, hvor der var og er fokus på f.eks. hvordan man f.eks. bedst muligt bygger en session op.

Altså hvordan man omsætter sin viden til en rigtig god session og sessions-forløb og i øvrigt også til brugbar info til ens klienter.

Sådan at det ikke bliver en sludder for en sladder, som nogle terapeutbrancher er kendt for.

Det er vigtigt for mig, at jeg er up-to-date med nyeste viden og forskning indenfor både det sexologiske felt. Men også inden for kærlighed, parforhold og relationer.

Derfor efteruddanner jeg mig også (stadig), tager løbende nye kurser og går selv både i supervision og egenterapi.

 

Misforståelser om at være sexolog

 

Der findes mange misforståelse om sexologer!

Og der findes et hav af sexologer, der alle arbejder ganske forskelligt…

– Her kan du læse om, hvordan jeg arbejder, når jeg møder en klient med en sexologisk problematik.

* Jeg laver aldrig hands-on. Det betyder, at hvis du har svært ved at få orgasme eller aldrig har fået orgasme, så kan du bestille en session ved mig, hvor vi igennem samtaler finder frem til årsagerne til den manglende orgasme. Dernæst lægger vi en plan for, hvordan du får orgasmen i hus. Vi mødes løbende og snakker om det, du oplever og de tanker, du gør dig. Og så ser på de forhindringer der opstår undervejs.

Ønsker du hands-on henviser jeg dig til super dygtige seksualvejleder Pia Struck. Hun har mere end 20 års erfaring med orgasmeproblematikker.

Sagt lige ud: Hos mig beholder du bukserne på.

* Og nej, jeg skal ikke se jer have sex. Heller ikke selvom jeg er sexolog – jaja, jeg ved godt, at du er ved at falde ned af stolen lige nu! Men det spørgsmål FÅR jeg faktisk engang imellem. (Og jeg har også haft et par, som var blevet bedt om at smide tøjet og hoppe op i kanen hos en anden sexolog. – Nok en lidt mere alternativ sexolog end mig).

Jeg laver sexologisk samtale-terapi og rådgivning IKKE hands-on!

Vi kan snakke, og jeg kan rådgive og undervise og lære jer en masse om de mekanismer, der gør, at jeres sex ikke fungere optimalt. Jeg kan lære jer, hvad I skal gøre ved det, MEN, hvad I laver under dynerne!

Det foregår hjemme ved jer.

* Er du mand og lider du af rejsningsproblematikker eller har problemer med for tidlig eller for sen udløsning, så kunne jeg ikke drømme om at sætte dig igang med nogen som helst øvelser, når du går herfra uden, at du har rundet din læge først. Som sexolog er jeg nødt til at sikre mig, at det ikke er en sygdom, der ligger til grund for problematikken, og derfor vil du ALTID blive bedt om at gå et smut til lægen. – Gerne inden vores første session. (Både for højt blodtryk, sukkersyge, allergi etc. kan påvirke rejsning og udløsningen.) Det jeg i mit sexologiske virke kan hjælpe dig med, og med de kognitive kurser og uddannelser jeg har taget er, at hvis du oplever problemerne pga. tanker, psykisk eller parforholdet.

sexolog, sexologer, klinisk sexolog, sexologuddannelse, sexologi* Så nej, for lige at slå det fast engang for alle, så skal du IKKE have tøjet af, eller sidde nøgen i rundkreds med andre kvinder eller mænd. Det er der andre og meget mere kompetente sexologer inden for netop det felt, som tager sig af. Jeg bruger ikke mine hænder til noget som helst andet end at skrive noter og servere kaffe med.

 

Myter om sexologer, jeg ofte støder på:

 

* Hvis man er sexolog, er sex ens fritidsinteresse!

Nej og ja! Selvfølgelig finder du nogle sexologer (dog et fåtal), der virkelig går op i deres fag (om man så må sige) med liv og sjæl, og som har valgt faget, fordi de virkelig elsker sex og sexlivets mange mangfoldigheder.

Men jeg må sige, at de fleste sexologer, jeg er stødt på, har valgt faget eller uddannelsen, fordi de synes, at det bare er spændende at vide mere om. – Uden at det nødvendigvis skal omsættes i praksis i eget liv.

Derudover er det et teoretisk fag. Et fag, hvor den viden man tilegner sig på sexologuddannelsen bruges til foredrag, sessioner, rådgivning osv. Så nej, fordi man er sexolog, behøver man altså ikke at have sex som ens fritidsinteresse!

* Som sexolog, har man skulle igennem alt muligt på sin uddannelsen!

Nej og ja!

Der findes uddannelser/kurser i sexologi i Danmark, hvor man arbejder meget med sin egen seksualitet.

Og der findes sexologuddannelser, hvor man arbejder meget med sin egen personlige udvikling. Men der findes også en klinisk sexologuddannelse, hvor man arbejder og undervises fagligt og teoretisk.

På det private marked af sexologuddannelser er udbudet faktisk stort.

Og der findes (desværre) ingen garantier for, hvad du rent faktisk får for dine penge! Så inden man vælger sin retning, er det en god ide at blive skarp på, hvad man vil med sin sexologuddannelse. Og ikke mindst, hvorfor man ønsker at uddanne sig til sexolog. Om det er til en praksis med klienter, om det er fordi det “bare” er spændende at vide mere om, om det er for at udvikle sig selv personlige eller seksuelt, eller måske noget helt fjerde.

* En sexolog er én, der har sex hele tiden!

Åh gud!

Ja, undskyld mig, men jeg får faktisk det spørgsmål og høre denne myte igen og igen.

Nej, fordi du er sexolog er du ikke nødvendigvis sexafhængig, nymfoman eller skal dyrke sex 20 gange om ugen!

BASTA!

* En sexolog er én, der har brug for at afprøve en masse for at vide, hvad han/hun snakker om i sin praksis!

Nej!

Og jeg vil gerne slå det fast en gang for alle, at man sagtens (ligesom jeg) kan være en ganske dygtig og kvalificeret sexolog uden at have hængt med hovedet nedad på et kors eller have sat sine ben i en pornobiograf! Sexologi er teoretisk.

– Og der ligger ingen evidensbaserede undersøgelser, der understøtter den hypotese om, at man bliver en bedre terapeut, rådgiver, sexolog, psykolog fordi man selv har prøvet at stå i en bestemt situation.

En af de psykologer, jeg bruger til supervision siger faktisk tværtimod! Når man taler f.eks. terapi og alternativ behandling.

Fordi den vej, der virkede for dig virkede, betyder det jo ikke, at den vej virker for mig.

Sexolog, sexologer, klinisk sexolog, sexologuddannelse, sexologiSÅ…

Jeg behøver altså ikke selv at have deltaget i swingerfester, for at hjælpe et par i min klinik til at få styr på de fælles regler omkring, hvordan de skal agere og opfører sig over for hinanden  og andre for at passe bedst muligt på kærligheden, hinanden og parforholdet, hvis de ønsker at gå i swingerklub.

Og nej… Jeg behøver heller ikke at have haft en elsker eller at have været utro, for bedst muligt at kunne rådgive et par igennem et forløb med utroskab og tillidsbrud.

Point taken?

* Som sexolog skal du udvikle din egen seksualitet løbende!

Nej, det ved gud grød, jeg da ikke skal! På nogen måde.

Min seksualitet har INTET at gøre med, hvordan jeg arbejder. Eller hvor dygtig jeg er som rådgiver, sexolog og terapeut.

Men jeg skal udvikle min praksis!

Jeg skal arbejde med at blive bedre teoretisk, fagligt og klinisk. Jeg skal blive endnu skarpere på den nyeste viden inden for sexologi, terapiformer og “hvad der virker” inden for mit felt.

Det er min fornemste opgave som klinisk sexolog og parterapeut at hjælpe mine par hurtigst muligt igennem et forløb. Kort sagt: få dem selvkørende på kortest mulige tid. De skal lære redskaber, teknikker og de skal have en masse viden, der giver dem mulighed for at løse deres konflikter og problemer derhjemme. Selvkørende, så de ikke er afhængige af mig på langt sigt. Lidt kækt kan man sige, at jeg i min sexolog- og parterapeut-praksis skal gøre mig selv arbejdsløs så hurtigt som muligt.

 

Sidder du med flere spørgsmål til mig om mit sexologiske arbejde? Så send en mail på Kontakt@majwismann.dk 

 

Vil du vide mere om parforholdet og sexlivet?

► Guide: Find gnisten – 6 konkrete tips til at få gnisten tilbage i parforholdet ←

► Guide: Når sexlysten forsvinder – Hvad gør man så? ←

► Guide: Jalousi – 5 trin der hjælper dig med at bekæmpe den! ←

► Guide: Utroskab – hvor går grænsen og hvordan kommer I videre ←

 

E-bog med fakta og tips for 0,-
sexologisk rådgivning

Få min populære e-bog "Når seksualiteten driller"

  • Kan cølibat booste sexlysten?
  • Hvad er seksuelt mindreværd, og hvad gør du ved det?
  • Hvordan får du gnisten igen?
  • Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få e-bogen for 0,-
.

You have Successfully Subscribed!

Skal jeg lære dig de 7 forskningsbaserede strategier til effektiv parterapi?
(der også virker på den lange bane)

Fornavn:

E-mail:

(Ingen spam og du kan afmelde dig nemt)

You have Successfully Subscribed!

Inden du smutter...

..skal du da lige have snitterne i min e-bog "Når seksualiteten driller"? Tilmeld dig herunder og få den direkte i din indbakke.

Ingen spam. Kun <3